آشنایی با سیستم شوتینگ زباله

یکی از سیستم هایی که در ساختمان های بلند مورد استفاده قرار میگیرد، سیستم شوتینگ زباله است، شوتینگ زباله سیستم یکی از فناوری های مدرن ساختمان می باشد که در واقع یک روش مکانـیره جهت جمع آوری زباله ساکنان برج ها است و برای آسایش ساکنان و بعلاوه رعایت بهداشت لازم است. تراکم زباله ها به ویژه در ساختمان های پر تراکم، می تواند موجب رشد میکروب و حشرات موذی و بوی نا مطبوع گردد.

آشنایی با سیستم شوتینگ زباله

به گزارش گروه ساختمانی آبان، مزایای استفاده از شوتینگ زباله:

  1. حذف ریزش شیرابه در راستا حمل زباله
  2. جلوگیری از فراوری میکروب و بوی نامطبوع
  3. افزایش بهداشت و تمیزی و حذف حشرات
  4. کاهش در هزینه مصرف (برق، آسانسور و…)

معایب شوتینگ زباله در گذشته:

  1. سیستم های شوت زباله در گذشته فاقد سیستم شستشو، عایق صدا و تهویه بوی اتاقک زباله بوده که از اصلی ترین معایب سیستم شوتینگ زباله بشمار می آید. در سیستم های شوتینگ زباله نو این معایب برطرف شده است
  2. در گذشته سیستم شوت زباله فاقد سیستم شستشو جهت پاکیزه نمودن، عایق صداجهت جلوگیری از فراوری صدا هنگام پرتاب زباله و تهویه بوی اتاقک زباله بودند که از اصلی ترین معایب این سیستم بشمار می آید.
  3. در سیستم های شوت زباله نو این معایب برطرف شده است. امروزه با انواع مختلفی همچون جداکننده زباله در مبدا، کامپکتور یا همان فشرده ساز، وروشهای نوین فراوری و نصب می گردد.
  4. در کانال شوتینگ زباله و دفع زباله نباید فقط به کانال و دریچه اکتفا کرد و می بایست کانال شوتینگ زباله نو و به روز و دارای سیستم شستشو، فرچه شستشو و سیستم کامپکتور، دستگاه کمپکتور و… باشد.

انواع سیستم شوتینگ زباله از نظر کار کرد:

1-سیستم شوتینگ با سطل زباله معمولی:

نوع اول، متداول ترین نوع سیستم شوت زباله می باشد، که در آن از سطل زباله معمولی استفده می گردد و پس از قرار گیری زباله در کانال شوتینگ به سمت سطل زباله راهنمایی می گردد و عملیاتی دیگری از قبیل فشرده سازی و یا جداسازی در این نوع انجام نمی گردد، البته در این سیستم تمامی قطعات دیگر همچون کانال تهویه هوا، سیستم شستشو و… نصب می گردند

2-سیستم شوتینگ با جداکننده زباله در مبدا:

نوع دوم، سیستم با جدا کننده زباله در مبداء می باشد در واقع در این سیستم کانال از دو قسمت جهت راهنمایی زباله های تر و زباله های خشک بصورت جداگانه تشکیل شده است و در ابتدا زباله ها بصورت جداگانه به سمت سطل مخصوص خود راهنمایی می شوند و براحتی زباله های قابل بازیافت بصورت جداگانه جمع آوری می گردند ومی توانند مجددا به چرخه بازیافت باز گردند.

از آنجایی که بعضی از زباله ها هزاران سال در طبیعت باقی می مانند و براحتی قابل تجزیه شدن نیستند با این روش می توان در بازیافت آنها نقش مهمی ایفا کرد و یاری شایانی به محیط زیست نمود. علاوه بر یاری به محیط زیست با توجه شعار زباله طلای کثیف، می توان از آن در جهت اشتغال زایی و فراوری عایدی برای کشور استفاده نمود. و کمتر از ذخایر زیر زمینی استخارج نمود و امکان استفاده از این ذخایر ارزشمند را برای آیندگان هم فراهم نمود.

3-سیستم شوتینگ با دستگاه کامپکتور:

نوع سوم با دستگاه کامپکتور می باشد، دستگاه کامپکتور به صورت تمام مکانیکی و با استفاده حجم زباله درون مخزن را از 40 تا 50 در صد فشرده و متراکم کرده و در مخزن حمل زباله و یا کیسه قرار می دهد که با توجه به متراکم شدن زباله ها شیرابه زباله های تر از آن جدا می گردد. این دستگاه مجز به سیستم تخلیه شیرابه بوده که بعد از طی راستا درون دستگاه به خروجی و لوله تخلیه فاضلاب اتاقک راهنمایی می گردد به همین علت با ید در اتاقک زباله لوله تخلیه فاضلاب لحاظ گردد.

این دستگاه بیشتر در مجتمع ها و ساختمانهایی که تعداد واحد های بیشتری دارند و قاعدتا حجم زباله بیشتری دارند که با عث انباشه شدن کیسه های زباله در اتاقک زباله می گردد استفاده می گردد تا از حجم زباله کاسته شده و حمل آن هم آسانتر گردد.

اجزای اصلی تشکیل دهنده شوتینگ زباله:

1-کانال های اصلی:

سیستم شوتینگ زباله کانال های شوت زباله در ساختمان های بلند مرتبه از ورق استیل استنلس با ضخامت 0,8 یا ا میلیمیتر ساخته میگردد که گاهی بعلت پایین آوردن هزینه و قیمت شوتینگ زباله از ورق فولادی و گالواهمه استفاده میکنند.

کانال های شوت زباله بطورمعمول با قطر 50 و یا 60 سانتیمتر ساخته میگردد. کانال های سیستم شوتینگ زباله بدون هیچ گونه اتصالی بهم وصل میشوند به این معنی که لوله ها در همدیگر چفت میشوند.

2-دریچه شوتینگ زباله:

دریچه های شوت زباله به گونه ای ساخته میگردد که دستگیره آن با خمکاری بر روی بدنه یک تکه بوجود می آید.دریچه های شوتینگ زباله بصورت وزنه ای بوده و با رها کردن دستگیره درب بسته میگردد. ابعاد دریچه های سیستم کمی از قطر کانال های اصلی کوچکتر ساخته میگردد که از انداختن زباله نا متعارف و بزرگ جلوگیری کند.

3-سرعت گیر:

کانال سرعت گیر در انتهای کانال اصلی شوتینگ زباله قرار میگیرد و از پرتاب شدن زباله با سرعت بالا به سطل زباله جلوگیری میکند.کانال سرعتگیر برای مقاومت بیشتر در برابر ضربه زباله از ضخامت ورق 2 میلیمتر ساخته میگردد. سرعت گیر شوت زباله با زاویه استاندارد 45 درجه و با خمی برابر با قطر کانال شوتینگ ساخته میگردد.

4-ساپورت های شوتینگ زباله:

بست های نگهدارنده و ساپورت ها معمولا از تسمه ضخامت 4*40 ساخته میشوند.این تسمه ها به صورت یک جفت (دو نیم دایره) ساخته میشوند که در هر طبقه یک جفت به دور یکی از کانالها بوسیله پیچ و مهره بسته میشوند.

5-کلاهک گردان شوتینگ زباله:

در بالای کانالهای اصلی شوت زباله از کلاهک گردان استفاده میکنند. کلاهک گردان باعث مکش بوی نامطبوع داخل کانالها به بیرون از کانال میگرددالبته استفاده از اگزاست فن مناسب برای طول کانالها بسیار کارآمد تر از کلاهک گردان میباشد.

6-شوتینگ نخاله:

شوتینگ نخاله هم جهت سرعت پیشبرد ساختمان های بلند مرتبه بسیار اهمیت دارد.کانال های شوتینگ نخاله معمولا با ورق ضخامت 2 میلیمتر ساخته میشوندبرای اتصال کانال شوتینگ نخاله از فلنج گرد استفاده می گردد. در طبقات مختلف میتوان از سرعت گیر جهت کاهش سرعت نخاله و مصالح ساختمانی استفاده کرد.

کاربرد شوتینگ:

در برج های مسکونی و تجاری دفع زباله ها همیشه امر مهمی بحساب می آید.از گذشته تا بحال سیستم همیشه مورد استفاده قرار میگرفته است.



به "آشنایی با سیستم شوتینگ زباله" امتیاز دهید

1 کاربر به "آشنایی با سیستم شوتینگ زباله" امتیاز داده است | 4 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با سیستم شوتینگ زباله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید

به دنبال تیم حرفه ای معماری سازه هستید؟

ما با مشاوره مستمر و پیگیر به شما کمک خواهیم کرد پروژه های گوناگون ساختمانی را فراتر از تصورتان پیش ببرید.

021-26208252