ترمیم کننده بتن چیست و چه کاربردی دارد؟

بتن ممکن است در طول طمان با ترک ها و صدماتی روبرو شود که در این موارد نیاز به بازسازی دارد، برای این منظور از ترمیم کننده بتن استفاده میشود.

ترمیم کننده بتن چیست و چه کاربردی دارد؟

به گزارش گروه ساختمانی آبان، ترمیم کننده بتن از سیمان، سنگدانه، فیلر، الیاف پلی پروپیلن، رزین ها و … فرموله و فراوری شده است و پس از ترکیب با آب ملاتی توانمند می سازد که به راحتی روی سطوح قابل اجرا می باشد. احیاء و بازسازی و بازسازی قسمت های آسیب دیده بتن به وسیله ترمیم کننده بتن امری معمول و اجتناب ناپذیر است که بطور گسترده صورت می پذیرد.

ملات تعمیراتی بتن، ملاتی آماده با بافت نرم و قابل انعطاف می باشد و ترمیم کننده بتن قابلیت شکل پذیری آسان روی سطح، قابلیت ماله خوری عالی و قابلیت پرداخت آسان روی سطح دارد. با توجه به اینکه ترمیم کننده بتن با بنیان سیمان فراوری می گردد و با بتن از یک جنس می باشد برای تعمیر و بازسازی سطوح بتنی که دچار مشکل شده اند ایده آل تر از سایر ملات های مشابه است.

ملات ترمیمی بتن پایه سیمانی را می توان به راحتی در ضخامتهای مختلف اجرا نمود و با توجه به فرمولاسیون توانمند و استفاده از مواد اولیه با کیفیت دچار ترک خوردگی و پوستگی نخواهد شد. معمولا ترمیم کننده بتن پایه سیمانی نسبت به ملات های تعمیری اپوکسی برای تعمیر سطوح بتنی ارجحیت دارند.

مزایا ملات ترمیم کننده بتن:

  1. ترمیم کننده بتن در هنگام اجرا و پس از گیرش و سخت شدن کاملا بدون انقباص و تغییر حجم می باشد.
  2. ملات تعمیراتی بتن در هنگام اجرا فاقد شره می باشد و به راحتی روی کلیه سطوح افقی و عمودی و بالاسری قابل اجرا می باشد.
  3. ملات ترمیم کننده بتن پس از اجرا و سخت شدن در برابر سیکلهای ذوب و یخبندان مقاومت بالایی دارد.
  4. ترمیم کننده بتن از نظر رنگ و شکل ظاهری کاملا با بتن مشابه است.
  5. اجرای ملات ترمیمی بسیار ساده است و احتیاجی به هیچ گونه مهارت و تخصص خاصی برای اجرای آن وجود ندارد.

انواع ملات آماده:

1. ملات با پایه سیمانی:

یک نوع از ملات ترمیمی آماده پودری بر پایه سیمان است که به واسطه وجود پلیمرهای مختلف از جمله چسب بتن در ساختار خود باعث شده تا این ملات شکل پذیری و چسبندگی خیلی خوبی با انواع مصالح ساختمانی از جمله بتن و سنگ را داشته باشد. این ملات علاوه بر اینکه سطح بتن را ترمیم می نماید باعث می گردد سطح بتن نفوذ ناپذیر گردد و از نفوذ عوامل خورنده بیرونی به داخل بتن جلوگیری کند.

2. ملات با پایه پلیمری:

ترمیم کننده بتن معمولی با دانه بندی مناسب و بدون انقباض است که با توجه به پلیمرهای فعال شونده ای که در ساخت این چسب پودری به کار رفته، از چسبندگی قابل توجهی به سطوح زیر کار برخوردار بوده و میتواند مقاومت فشاری بالایی را تحمل کند. از ویژگی های ترمیم کننده معمولی بتن می توان به سهولت در اجرا، چسبندگی زیاد به مصالح پایه سیمانی، مقاومت در برابر سایش، خراش و ترک، نفوذپذیری کم اشاره نمود و در زمینه ترمیم سطوح ترک خورده، تسطیح سطوح متخلخل، پر نمودن خلل و فرج های بتن کاربرد دارد.

3. ملات با پایه نیمه پلیمری:

این نوع، بر پایه سیمان بوده و حاوی انواع پلیمر های نیمه فعال و فعالی است که به واسطه وجود رزین پلیمری در ساختار خود قدرت چسبندگی بالایی به انواع سطوح داشته و ضمن بازسازی و بازسازی نقاط آسیب دیده امکان آب بندی قطعات را نیز فراهم می آورد. پودر ویژه ترمیم کننده بتن یکی از برترین و مؤثرترین ملات های ترمیم کننده بتن است که در انواع مراحل ساخت و آب بندی استخر و ترمیم نقاط آسیب دیده بتن قابل استفاده است.

4. ملات با پایه اپوکسی:

این ملات، ملات بسیار قوی و مقاوم بر پایه رزین های اپوکسی می باشد که از خاصیت چسبندگی بالایی برای پیوند دادن بین بتن تازه و قدیم و سایر اجزا برخوردار می باشد. علاوه بر این از آنجایی که سطوح مختلف همیشه در معرض انواع ضربه های مکانیکی از جمله فشاری و سایشی قرار می گیرد، لذا فرسایش حاصله از این عوامل به ایجاد پستی و بلندی در سطح و معلق شدن ذرات و آلودگی محیط را سبب می گردد.

بعلاوه در اثر تأثیر مواد گوناگون شیمیایی بر روی سطوح کف خوردگی سطوح بتنی و فلزی اجتناب ناپذیر است در نتیجه راه حل مناسب جهت پیشگیری از مسائل فوق استفاده از پوشش هایی است که بتواند سطوح را در برابر ضربات و نیروهای مکانیکی و عوامل خورنده شیمیایی حفظ نماید و چسبندگی فوق العاده به سطوح زیر کار دهد.

5.ملات با پایه چسب لاتکس:

ترمیم کننده بتن پودری است بر پایه سیمان، که دارای رزین های متنوعی بوده و محتوی مواد خاصی میباشد که به راحتی با آب ترکیب شده و خمیری با کاربری آسان به دست می آید. به علت افزودنی های خاص، چسبندگی عالی به انواع سطوح بتنی و مصالح معدنی داشته و احتیاج به مواد کمکی ندارند.انقباض خشک شدن آن بسیار ناچیز بوده، به راحتی روی سطوح افقی و عمودی قابل اجراست و به علت مقاومت کششی بالا و الاستیسیته عالی به هیچ وجه دچار جمع شدگی و ترک خوردگی نمی گردد.

کاربرد ترمیم کننده بتن:

  1. مناسب برای ترمیم خرابی های سطوح زیرآیند، قبل از اجرای مواد آب بند سطحی
  2. قابل استفاده برای ترمیم و بازسازی سطوح داخلی و خارجی ساختمان
  3. مناسب برای ترمیم و بازسازی کف های بتنی
  4. تعمیر خرابی های سطوح قبل از نصب مصالح دکوراتیو یا رنگ آمیزی
  5. قابلیت استفاده جهت آماده سازی سطوح قبل از آب بندی و کفسازی
  6. مناسب برای پر کردن درزها و ترک های غیر سازه ای
  7. تسطیح و تعمیر سطوح متخلخل (کرمو)
  8. بازسازی و تعمیر ناهمواری های سطح های ناشی از خطا در قالب بندی و قالب برداری
  9. مناسب برای اجرای ماهیچه کشی در سازه های آبی
  10. مناسب جهت اجرا جهت زیر سازی سطوحی که احتیاج به اجرای پوشش های محافظتی دارند.
  11. امکان اجرای لایه پوششی کامل روی سطح بتن جهت ایجاد سطحی زیبا و اکسپوز
  12. تعمیر خرابی های و لب پریدگی های سازه های پیش ساخته
  13. مناسب برای پر نمودن شکاف ها و درزهای موجود بین دو قطعه بتنی


به "ترمیم کننده بتن چیست و چه کاربردی دارد؟" امتیاز دهید

1 کاربر به "ترمیم کننده بتن چیست و چه کاربردی دارد؟" امتیاز داده است | 4 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ترمیم کننده بتن چیست و چه کاربردی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید

به دنبال تیم حرفه ای معماری سازه هستید؟

ما با مشاوره مستمر و پیگیر به شما کمک خواهیم کرد پروژه های گوناگون ساختمانی را فراتر از تصورتان پیش ببرید.

021-26208252