کاربردهای نبشی و ناودانی در ساختمان

نبشی پروفیلی که سطح مقطع آن دو ضلع عمود بر هم باشد که در سازه های متفاوت استفاده می شود. این مقطع یکی از مهم ترین مصالح و پروفیل های ساختمانی است که به شکل مرکب و منفرد در پروژه های عمرانی, ساختمانی و صنعتی استفاده می شود. علاوه بر این می توان از به صورت ترکیبی و با استفاده از وسایل و سازه های دیگر استفاده نمود.

کاربردهای نبشی و ناودانی در ساختمان

به گزارش گروه ساختمانی آبان، انواع نبشی از لحاظ نوع فراوری:

1. پرسی:

این نوع نبشی را از یک ورق با طول 6 متر که از وسط عرض ورق خم شده است می سازند وبه آن شکل می دهند این بدین معنی است که ماهیت اولیه این نوع نبشی از ورق فولادی است.

2. فابریک:

این نوع نبشی ازهمان ابتدای فرآیند فراوری به شکل نبشی از خط فراوری خارج می گردد.

از لحاظ شکل ظاهری طبقه بندی می شوند که بر اساس این دسته بندی نبشی های را به دو نوع بال مساوی و بال نامساوی تقسیم می نمایند که از ظاهرشان می توان متوجه تفاوت بین آنها شد.

انواع نبشی از نظر نوع ظاهری:

1. بال مساوی:

نبشی را در نقشه های ساختمانی با حرف انگلیسی ال (L) نشان می دهند واگر بال مساوی باشد پس از حرف L سایز بال را درج می نمایند به عنوان مثال L200 یعنی نبشی های بال مساوی با میزان بال 200 میلیمتر نشان می دهند.

2.بال نامساوی:

در این میان نبشی های نامساوی از جمله مقاطعی هستند که در صنایع خاص و ویژه ای به کار می فرایند که به هر علت، امکان استفاده از نبشی های متداول و یا اصطلاحا مساوی (L) وجود نداشته باشد و تنها راهکار استفاده از نبشی های نامساوی است. این نوع آهن آلات در ابعاد و ضخامت های مختلف موجود است.

انواع نبشی عبارتند از: استیل، آهن و همینطور نبشی نامساوی در تمام ابعادهای استاندارد و پرکاربرد. نامساوی با با سایز های مختلف فراوری و عرضه می شوند. اگر بال ها نامساوی باشند در نقشه سایز هر دو بال به صورت ضرب کنار هم درج می گردد مثل L200*100 یعنی نبشی بال نامساوی که یک بال آن 200 میلیمتر و یک بال آن 100 میلیمتر است.

کاربرد نبشی:

یکی از مهمترین مقاطعی که در صنعت ساختمان سازی استفاده می گردد که کاربردهای متنوعی دارد که از جمله این کاربردها می توان به کاربرد در عضو بادبندی , ساخت خرپا , سازه های LSF دکل های انتقال نیرو وانواع قاب های فلزی به کار رفته در ماشین آلات و تجهیزات صنعتی اشاره کرد. در این مقاله به آنالیز نحوه اتصال نبشی به عضو اتصال پرداخته شده است با توجه به طرح ارایه شده به وسیله مهندسین نبشی ها را بصورت شاخه و خرد شده (نبشی لقمه) بکار می برند.

به طور معمول با سایز 50 تا 150 میلیمتر جهت متصل نمودن های پل ها به ستون ها , تیر آهن ها به بیم های باربر, ستون ها به صفحات درفونداسیون در ساختمان سازی و در صنعت استفاده می نمایند افزون بر موارد فوق در ساخت ستون و همینطور خرپا استفاده می گردد. در بعضی سازه ها دیگر مثل سازه های مرتبط به آسانسورها از نبشی های خرد شده استفاده می گردد که با عنوان نبشی لقمه شناخته می شوند.

ناودانی چیست؟

به طور کلی به مقاطع فولادی به شکل U انگلیسی ناودانی گفته می گردد. این محصول که در دسته پروفیل های باز قرار گرفته است به سه روش پرسی، فابریک نورد سرد و فابریک نورد گرم فراوری می گردد. در فراوری به شیوه پرسی با قرار گرفتن ورق فولاد در دستگاه رول فرمینگ، فولاد شکل U گرفته و محصول فراوری می گردد. در روش فابریک از همان ابتدای فرایند فراوری، محصول به صورت یو شکل از دستگاه خارج می گردد و در روش آخر محصول را به شیوه نورد سرد و گرم فراوری می نمایند. از این نوع آهن آلات در ساخت ماشین آلات، سازه های دریایی، چارچوب های فلزی و … استفاده می نمایند.

انواع ناودانی:

1. مشبک:

ناودانی مشبک بیشتر در ساخت قفسه های مستحکم فولادی، نصب سنگ به صورت خشک، سازه های سبک فولادی مورد استاده قرار می گیرد. ناودانی مشبک از ورق گرم، گالوانیزه می گردد و به روش های سرد و گرم فراوری می گردد.

2. ساده:

ناودانی ساده در واقع ناودانی صنعتی و ساختمانی است. این ناودانی با ورق گرم فراوری می گردد و در صورت احتیاج به صورت گرم یا سرد گالوانیزه می گردد. این نوع آهن آلات بیشتر برای ساختن پل های باربر به کار می رود و در ابعاد 8، 10، 12، 14، 16 فراوری می گردد که از ارتفاع 30تا 400 میلی متر می باشد.

3. سبک:

ناودانی سبک که وزن آن از وزن تعریف شده در جدول استاندارد اشتال کمتر می باشد. ابعاد و وزن این محصول با میزان های ثبت شده در جدول مهندسی محاسباتی تطابقی ندارد.

کاربرد ناودانی:

1.ماشین آلات

2.چارچوب

3.ترمیم بناهای معماری

4.ساختمان

5.تجهیزات ساخت و ساز

6.تشکیلات دریایی



به "کاربردهای نبشی و ناودانی در ساختمان" امتیاز دهید

5 کاربر به "کاربردهای نبشی و ناودانی در ساختمان" امتیاز داده اند | 2.4 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاربردهای نبشی و ناودانی در ساختمان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید

به دنبال تیم حرفه ای معماری سازه هستید؟

ما با مشاوره مستمر و پیگیر به شما کمک خواهیم کرد پروژه های گوناگون ساختمانی را فراتر از تصورتان پیش ببرید.

021-26208252