اگر مقالات پیشین ما را مرور نموده باشید تا به اینجا میدانیم که در مواردی برای بازسازی ساختمان احتیاج به دریافت مجوز از مراجع قانونی داریم، یکی از آنها مجوز بازسازی ساختمان میباشد که به شما این اجازه را میدهد تا با خیال راحت بدون استرس ناشی از موانع قانونی ملک خود را بازسازی نمایید.
به گزارش گروه ساختمانی آبان، قوانین بازسازی ملک یک سری اصول و قواعد دارد که مالک باید آنها را مراعات کند. برای تخریب و نوسازی ملک ابتدا باید با یک مهندس ناظر مشورت شود و پس از آن اقدام به اخذ پروانه کرد. در انتهای پروانه نیز احتیاج به امضای مهندس ناظر میباشد. قبل از سال 1360 روال قانونی این بود که میبایست پروانه تخریب اخذ میشود و سپس اقدام به تخریب بنا کرد. در مراحل بعدی مالک میبایست نسبت به دریافت پروانه بازسازی اقداماتی صورت میداد. با طی شدن این مراحل مالک ساختمان میتوانست برای بازسازی ساختمان اقدام کند. اما از سال 1360 به بعد، قانون عوض شد و پروانه ساخت و بازسازی همزمان با هم به صورت الکترونیکی صادر میشوند. ما در این مقاله به شما یاری میکنیم تا با قوانین بازسازی ملک آشنا شده و همچنین بدانید اینکار چگونه انجام میگیرد و چگونه میتوان مجوز بازسازی ساختمان را دریافت کرد.
تعمیراتی که باعث جا به جا شدن راه پله، حذف شدن جدانماینده های داخلی که نقش باربر را دارند و نبود آن ها باعث ریزش ساختمان خواهد شد، احداث یا جا به جایی دیوارهایی که باعث حذف پارکینگ شوند همچنین در صورتی که جا به جایی بخش هایی از ساختمان باعث به هم خوردن ضوابط شهری شود ممنوع بوده و احتیاجمند اخذ مجوز از شهرداری است. در هنگام آنالیز قوانین بازسازی ساختمان به این موارد توجه کافی داشته باشید.
طبق قوانین شهرداری در صورت آغاز تعمیرات بدون اخذ مجوز از شهرداری منطقه و متعاقب آن غیرقانونی شناخته شدن آن از سوی مسئولان، مورد تعمیری، مشمول آنالیز به صورت تخلف خواهد شد که این امر امکان از دست رفتن حقوق مکتسبه مالک را به دنبال خواهد داشت.
بر طبق قوانین بازسازی ملک با توجه به بخشنامه شماره 811.11048.40683 مورخ 8/8/1370، حوزه معاونت شهرسازی و معماری، مواردی چون، مرمت بام از قبیل،تعویض قیرگونی و آسفالت - نصب موزاییک - تعویض و مرمت شیروانی، تعمیر و تعویض کف سازی زیرزمین و طبقات، سفیدکاری، نقاشی و نصب کاشی، نماسازی ساختمان، دیوارها و حیاط، محوطه سازی منازل و مجتمع های مسکونی اعم از احداث حوض یا استخر، کف سازی و باغچه بندی (مشروط به عدم حذف پارکینگ)، نصب و تعمیر یا تعویض سرویس های بهداشتی و برطرف نواقص بهداشتی ساختمان (مشروط به عدم تغییر نظام فنی، معماری و کاربری ساختمان)، تعویض درب یا پنجره (مشروط به عدم تغییر در نظام فنی و معماری و کاربری ساختمان)، لوله کشی آب، فاضلاب، گاز و نصب شوفاژ (مشروط به اینکه محل موتورخانه احتیاج به احداث ساختمان جدیدی نداشته باشد) و حفر چاه فاضلاب و تخلیه آن، احتیاج به مراجعه و کسب مجوز بازسازی ملک از شهرداری نداشته و مالکان می توانند نسبت به مورد فوق اقدام نمایند.
درک تفاوت این دو گزینه هنگام مرور کردن قوانین بازسازی ملک، مفید خواهد بود. بازسازی در واقع به معنای مرمت می باشد و به این معنی است که در امر بازسازی ساختمان بر روی این تمرکز انجام میشود که ساختمان دوام و پایداری خود برای مدت بیشتری حفظ کند. اما در نوسازی، برای مثال یک ساختمان را انتخاب میکنیم و قصد نوسازی آن را داریم. برای همین ابتدا نمای داخلی ساختمان که دارای بافت قدیمی است را تعمیر می کنیم. با انجام این کار بافت یک ساختمان از لحاظ نمای داخلی، نوسازی می شود.
توجه به این نکته لازم است که تمام عملیات و تغییرات که روی بافت قدیمی ساختمان انجام می شود، حتی عملیات جابجایی دیوارها نیز به عنوان بازسازی تلقی می شود. بنابراین هر عملی که باعث افزایش پایداری ساختمان شود، بازسازی محسوب میشود. از قلم نیاندازید در عملیات بازسازی، ساختمان تخریب نمی شود و تعمیرات ضمن حفظ ساختار بنا انجام میگیرد.
در این مورد، به بازسازی و حفاظت کلی ساختمان شما توجه میشود و کلیات بنا مورد آنالیز قرار میگیرد تا عملیات بازسازی و حفاظت روی آن واقع شود. در این روش باید به ویژگیها و مصالح استفاده شده در هنگام ساخت سازه توجه داشت تا بتوان بازسازی حفاظتی را به خوبی انجام داد. به شما پیشنهاد میشود اگر قصد انجام بازسازی حفاظتی را دارید حتما پیش از هر اقدامی، با یک فرد خبره در زمینه قوانین بازسازی ساختمان مشورد کنید.
در این روش قسمتهای جدیدی به جای قسمتهای قدیمی قرار گرفته و جایگزین می شوند. بهتر است از این روش در جهت بازسازی بناهای تاریخی استفاده شود. زیرا در این مدل، بازسازی سبک و هارمونی طرح قبلی با سبک و هارمونی جدید تفاوت زیادی ندارد.
ما با مشاوره مستمر و پیگیر به شما کمک خواهیم کرد پروژه های گوناگون ساختمانی را فراتر از تصورتان پیش ببرید.