بابل دک یا سقف سبک حبابی، به اسم اختراعی هوشمند و با تکیه بر اصول مهندسی در سال 1992 به وسیله آقای برونینگ، به اسم اولین سقف دال مجوف با گوی پلاستیکی به ثبت رسید و توجه محققان را به خود جلب نمود. از آن تاریخ به بعد آزمایشات و تحقیقات فراوانی روی این سقف سبک انجام گرفت تا امروزه فرایند تکاملی سقف به محصولی مهندسی با مزایای فراوان بینجامد.
1. استفاده از میلگرد های سازه ای به اسم نگهدارنده توپ های پر کننده
2. سرعت بالا به علت پوشش سطحی سقف نسبت به پوشش خطی و تکی
3. حذف آرماتور گذاری شبکه پایین و بالا در سقف
4. کاهش هزینه نیروی انسانی
5. کاهش مصالح مصرفی
6. جلوگیری از اتلاف میلگرد
1. کاهش مصالح فونداسیون و افزایش دهانه بین ستون ها
2. امکان طراحی بی نظیر به علت حذف ستون ها ناشی از افزایش طول دهانه
3. حذف تیر ها و آویز ها در سازه
4. افزایش چشمگیر سرعت کار
5. افزایش فضای مفید ساختمان به علت کاهش مصالح مصرفی
6. کاهش قابل توجه اثرات زلزله
7. کاهش مصرف بتن به علت حذف بتن غیر سازه ای
8. کاهش استفاده از مصالح ساختمانی نسبت به ساختمان های بتنی و فلزی معمولی
9. عایق صوتی و حرارتی بسیار مناسب
10. افزایش مقاومت در برابر آتش سوزی و حریق
طراحی و محاسبه سازه بر اساس تکنولوژی بابل دک اجرا شده و شرایط پروژه نظیر حمل و امکانات سایت در طراحی مدنظر خواهد گرفت.
فرایند فراوری همزمان با اجرای فونداسیون، ستون و دیوار برشی یا بادبند و بعلاوه قرار دادن میلگرد های تقویتی و قالب بندی زیر سقف خواهد بود. همزمان شدن مش بندی سقف در فرایند فراوری در کارخانه با عملیات اجرا در سایت موجب افزایش چشمگیر سرعت در کار خواهد شد.
حمل شبکه ها از کارخانه به سایت صورت می گیرد. با توجه به روش اجرای کار، هزینه حمل به دورترین نقاط کشور هم با توجیه مالی همراه خواهد بود.
ابعاد شبکه ها با توجه به شرایط سایت و حمل، طراحی شده و امکان تخلیه شبکه ها با تاور کرین، کامیون، جرثقیل و حتی بالابر یا نیروی انسانی هم وجود دارد.
شبکه ها و میلگرد های تقویتی در جای خود قرار گرفته و یکپارچه سازی می شود. با توجه به عدم احتیاج به مش بندی، این کار به آسانی و با سرعت بالا اجرا شده و از اتلاف میلگرد در پروژه جلوگیری می شود.
در صورت جانمایی صحیح تجهیزات الکتریکی و تاسیسات مکانیکی در نقشه ها، امکان قرار گیری آن به آسانی و به سرعت، پیش از بتن ریزی وجود دارد. بدیهی است در غیر این صورت این عملیات پس از بتن ریزی صورت می گیرد.
ابتدا عملیات بتن ریزی و سپس مسطح سازی و ویبره صورت می گیرد. در این مرحله یک پارچه بودن شبکه میلگرد و توپ نقشی اساسی در کیفیت بتن ریزی و جلوگیری از جا به جا شدن توپ ها دارد.
پس از بتن ریزی و سپری شدن مدت زمان استاندارد، قالب ها از زیر سقف باز خواهند شد.
طراحی و محاسبه سازه بر اساس تکنولوژی بابل دک اجرا شده و پروژه می بایست شرایط لازم جهت اجرای شبکه نیمه پیش ساخته را داشته باشد.
فراوری پنل ها در کارخانه همزمان با اجرای فنداسیون و ستون و دیوار برشی یا بادبند صورت می گیرد. اشکال مختلف سازه با کیفیت بالا در این روش با بتن زیر در کارخانه فراوری می شود. پس از بتن ریزی کف شبکه، بتن زیر، ویبره می شود. امکان جایگزاری تاسیسات مکانیکی و تجهیزات برقی در این مرحله وجود دارد.
حمل به وسیله تریلر از کارخانه به محل اجرای پروژه صورت می گیرد. توجیه مالی حمل به دورترین نقاط کشور امری بدیهی است. در این روش تخلیه به وسیله تاور کرین و یا کامیون جرثقیل صورت می گیرد.
در پروژه های بزرگ که نقش مدیریت زمان دو چندان می شود؛ استفاده از پنل های نیمه پیش ساخته می تواند مهم ترین تصمیم یک مدیر پروژه باشد. با توجه به بتن زیر که در شرایط استاندارد کارخانه فراوری و ویبره شده است، احتیاجی به استفاده از میلگرد های تقویتی و حتی قالب بندی زیر نبوده و در زیر آن تنها جک و ساپورت قرار می گیرد. پس از جایگذاری، عملیات یکپارچه سازی صورت می گیرد.
عملیات بتن ریزی روی مش و مسطح سازی و ویبره به علت فیکس بودن توپ در بتن زیر، به آسانی و با نهایت سرعت صورت می گیرد.
ما با مشاوره مستمر و پیگیر به شما کمک خواهیم کرد پروژه های گوناگون ساختمانی را فراتر از تصورتان پیش ببرید.