وظایف تابلو فرمان آسانسور چیست؟

تابلو فرمان آسانسور یکی از مهمترین بخش های آسانسور، محسوب می گردد که می توان آن را مرکز پردازش سیستم دانست، دستور های لازم به وسیله مدار فرمان به موتور فرستاده می گردد و عملکرد موتور و مجموعه آسانسور وابسته به دستورات تابلو فرمان است.

وظایف تابلو فرمان آسانسور چیست؟

به گزارش گروه ساختمانی آبان، در خصوص هزینه راه اندازی این دو سیستم ها باید گفت که سیستم 3 VF با توجه به وجود دستگاه اینورتر و قابلیت هایی که در اختیار کاربران قرار خواهد داد، هزینه اولیه بالاتری نسبت به سیستم دو سرعته خواهد داشت؛ اما باید این نکته را در نظر داشت که سیستم 3 VF با بهینه سازی مصرف انرژی، قادر به صرفه جویی مصرف انرژی به اندازه %50 است؛ ضمن اینکه سیستم های 3 VF استهلاک کمتری داشته و از نظر سرویس و نگهداری کم هزینه تر هستند که با در نظر گرفتن این موارد می توان اطمینان داشت که هزینه اولیه پرداخت شده برای این سیستم ظرف مدت کوتاهی جبران خواهد شد.

با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، استفاده از تجهیزات و الکترونیک قدرت روز به روز گسترده تر می گردد، امروزه آسانسور در بخش های مختلف از جمله: مسکونی، صنعتی، تجاری و به طور کلی هر واحدی که در آن یک موتور الکتریکی در حال کار است، از دستگاه کنترل دور موتور استفاده خواهد شد و آن را می توان جایگزین مناسبی برای روش های قدیمی دانست. شاید این تجهیزات اندکی نسبت به تکنولوژی های رایج در گذشته قیمت بالاتری داشته باشند، اما قابلیت ها و مزایایی که استفاده از این تجهیزات ایجاد خواهد نمود، کاربرد آن ها را چه از لحظ فنی و چه از لحاظ مالی توجیه خواهد نمود.

عمده وظایف تابلو فرمان:

  1. پذیرش درخواستها (شستیهای احضار) از کابین و طبقات
  2. تشخیص موقعیت کابین در هر لحظه
  3. پاسخگویی به درخواستها با توجه به نوع سرویس دهی
  4. خفاظت الکتریکی از تجهیزات
  5. کنترل جهت حرکت و سرعت موتور اصلی
  6. کنترل تجهیزات الکتریکی مانند درب کابین،ترمز،مگنت درب بازکن…
  7. نظارت برحرکت بدون خطر کابین
  8. نمایش مکان کابین
  9. حالت عادی و بازرسی
  10. قابلیت تنظیم کف آسانسور و کلیه طبقات آسانسور از داخل کابین
  11. قابلیت تعریف ورودی ها و خروجیهای برنامه ریزی شده

تابلو فرمان آسانسور انواع مختلفی دارد. دو نوع متداول این تابلو ها که در داخل کشور به طور گسترده استفاده می شوند، عبارتند از:

1. تابلو فرمان دو سرعته:

در آسانسور هایی که تابلو فرمان دو سرعته تعبیه شده باشد، از موتور هایی که دارای دو سیم پیچ بوده و لذا قادر به حرکت در دو سرعت مختلف هستند. نحوه عملکرد آن بدین صورت است که هنگام حرکت از حالت سکون، موتور با دور تند آغاز به حرکت نموده و در زمان کوتاهی به سرعت مورد نظر (معمولا یک متر بر ثانیه) می رسد، و هنگام نزدیک شدن به سطح طبقه مورد نظر، به یکباره با تغییر دور موتور، سرعت آسانسور کاهش یافته (معمولا به نصف اندازه قبلی) و در مرحله بعد سرعت به صفر می رسد.

که با تغییر سرعت ناگهانی موتور، کابین آسانسور هنگام آغاز به حرکت و توقف، جابجایی های ناگهانی خواهد داشت که این حالت مطلوب نبوده و حتی الامکان باید سعی نمود تا از این مشکل جلوگیری کرد. در ضمن با توجه به اینکه در این روش موتور آسانسور به طور مستقیم راه اندازی می گردد، جریان راه اندازی 5 تا 7 برابر جریان نامی از سیم پیچ موتور عبور خواهد نمود که ضمن کاهش عمر موتور، مصرف برق آسانسور را افزایش خواهد داد.

2. تابلو کنترل درایو دار (3VF):

درایو یا کنترل دور موتور دستگاهی الکترونیکی است که می تواند با تغییر سطح ولتاژ و فرکانس، شرایط مطلوب جهت راه اندازی موتور ها را فراهم کند و قابلیت تغییر سرعت و گشتاور را در موتور ایجاد کند. در تابلو فرمان های درایو دار، با استفاده از یک دستگاه کنترل دور موتوراینورتر می توان شرایط مطلوب راه اندازی را ایجاد نموده و موتور آسانسور را به صورت نرم راه اندازی کرد.

این درایو ها با تنظیم ولتاژ و فرکانس این امکان را ایجاد می نمایند تا موتور به یکباره از سرعت صفر به سرعت نامی نرسد، بلکه با دور آهسته آغاز به حرکت نموده و با افزایش تدریجی ولتاژ به سرعت نامی خود برسد. در سیستم هایی که تابلو فرمان به وسیله درایو کنترل می گردد، دیگر با مشکل ضربه و تکان های ناگهانی کابین روبرو نخواهیم بود.

عوامل موثر در انتخاب تابلو فرمان آسانسور:

  • نوع آسانسور
  • ترافیک
  • موتور
  • درایو
  • نوع کنترل
  • تعداد طبقات
  • سرویس دهی
  • درب
  • جعبه


به "وظایف تابلو فرمان آسانسور چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "وظایف تابلو فرمان آسانسور چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید

به دنبال تیم حرفه ای معماری سازه هستید؟

ما با مشاوره مستمر و پیگیر به شما کمک خواهیم کرد پروژه های گوناگون ساختمانی را فراتر از تصورتان پیش ببرید.

021-26208252