آرماتوربندی چیست و چه کاربردی دارد؟

آرماتور بندی تکنیکی است که برای جلوگیری از ترک خوردن بتن و هم افغزایش استحکام ان به کار گرفته میشود در ادامه از مزایا و انواع و مراحل آرماتوربندی خواهیم گفت.

آرماتوربندی چیست و چه کاربردی دارد؟

به گزارش گروه ساختمانی آبان، با خشک شدن بتن در سطح آن ترک هایی به وجود می آید که به آن جمع شدگی می گویند. برای جلوگیری از این پدیده از آرماتور استفاده می گردد. آراماتور از جمع شدگی های شدید جلوگیری می نماید، ترک ها را در سطح پخش می نماید تا مقاومت کشش بتن را افزایش بدهد. آرماتور به مجموعه ای از میلگردها گفته می گردد که طبق اصول و استاداردهای خاص قرار می گیرند. این میلگردهای فلزی بر روی خود برجستگی هایی دارد که عاج گفته می گردد. آرماتوربندی با توجه به نقاط مختلف ساختمان فرق دارد. به طور مثال در ستون و سقف و پی ساختمان، هر کدام به شیوه ای بسته می گردد.

تقویت فونداسیون (پی) ساختمان با آرماتور

آراماتوربندی از مراحل اولیه صنعت ساختمان سازی است. پس از گودبرداری و مسطح کردن ناهمواری های زمین، نوبت به آرماتوربندی می رسد. در مبحث مقاومت فیزیکی بتن از استاندارد بالایی برخوردار است. اما جز مصالح ساختمانی است که مقاومت کششی پایینی دارد. به همین دلیل با کارگذاری آرماتور پی ساختمان را تقویت می نمایند. جنس میلگردهای آرماتور از انواع فولاد با کیفیت های فرق دارد. بتن مسلح همان ترکیب بتن و آرماتور است که میلگردهای آن یه صورت یک دست و هم سطح در آن قرا گرفته است. این فناوری خاصیت کششی بتن را تا چندین برابر افزایش می دهد. توجه به این نکته مهم است، که آرماتورهای پی نباید تماس مستقیم با خاک کف داشته باشند. امکان خوردگی و پوسیدگی میلگردهای آراماتور در تماس با سطح خاک افزایش می یابد.

مراحل آرماتوربندی در فونداسیون بتنی (بتن مسلح)

  • ارزیابی و تخمین مقاومت ساختمان
  • تهیه و بازرسی میلگردها
  • جاگذاری آرماتورها
  • بتن ریزی قالب ها
  • نصب پایه های بتنی و شمع بندی
  • عمل آوری بتن قالب ها
  • باز کردن شمع ها و قالب ها
  • آرماتورها باید طوری بسته شوند که هنگام بتن ریزی از جای خود تکان نخورند. این میلگردها با مفتول های سیمی به یکدیگر بسته می شوند.

آنالیز آرماتور طولی و عرضی (خاموت):

میلگردهای فونداسیون به دو صورت طولی و عرضی کار گذاشته می گردد. آرماتورهایی که در راستای طول سازه قرار می گیرند میلگردهای طولی، آرماتورهای عرضی که در عرض خم می شوند خاموت نامیده می گردد. پرکاربردترین میلگرد در آرماتور بندی پروژه ها از میلگردهای شماره ده و هشت هستند. خاموت ها میلگردهای طولی را در کنار هم قرار می دهند و از جدا شدن شاخه های میلگرد جلوگیری می نماید. خاموت ها در فواصل بیست سانتیمتر از یکدیگر بسته می شوند. بعلاوه میلگردها نباید با حرارت خم شوند و این عمل به صورت دستی انجام می شوند. خاموت گذاری صحیح در هنگام زلزله و یا نیروهای پیچشی وارد به ساختمان مقاومت آن را افزایش می دهد. فاصله خاموت ها در انوع فونداسیون و گستردگی سازه فرق دارد.

آرماتورهای حرارتی:

میلگردهای حرارتی نسبت به نوع معمولی آن از مقاومت بیشتری برخوردار است. قطر آرماتورهای حرارتی پنج میلیمتر است، که کمتر از دیگر میلگردها است. بیشترین کاربرد میلگرد حرارتی در سقف های تیرچه بلوک است.

استفاده از آرماتورهای افت حرارت از ترک خوردن سقف پس از بتن ریزی جلوگیری می نماید. اجزای تشکیل دهنده این سقف ها بتن و آرماتور است. از مزایای این سقف سبک بودن آن است. بعلاوه میلگردهای حرارتی در دیوارهای حائل هم کاربرد دارد.



به "آرماتوربندی چیست و چه کاربردی دارد؟" امتیاز دهید

1 کاربر به "آرماتوربندی چیست و چه کاربردی دارد؟" امتیاز داده است | 4 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آرماتوربندی چیست و چه کاربردی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید

به دنبال تیم حرفه ای معماری سازه هستید؟

ما با مشاوره مستمر و پیگیر به شما کمک خواهیم کرد پروژه های گوناگون ساختمانی را فراتر از تصورتان پیش ببرید.

021-26208252