اگر تمایل دارید بدانید نمای مینرال چیست و چه مزایا و کاربردهایی دارد با ما همراه باشید.
به گزارش گروه ساختمانی آبان، نمای مینرال یک ترکیب پیش ساخته و آماده میباشد که از تکه های سنگ مرمریت، سنگ گرانیت، سنگ کوارتز و با رنگ هایی که طبیعی هستند، تشکیل شده است. نمای مینرال ترکیبی ازسنگهای معدنی و سنگ دانه های گرانیتی و مرمر و هم چنین سنگ های سفید به علاوه رزین ها می باشد.نمای مینرال از سه نوع دانه بندی مختلف در سایز های درشت، میانه و ریز تقسیم بندی شده است و با رنگ هایی متنوع در بازار موجود است.
مینرال یک عایق و پوشاننده تزئینی شیک، مدرن و مقاوم است جهت استفاده در نمای داخلی و خارجی ساختمان که دوام و پایداری بسیار زیادی دارد و از مخلوط سنگ ریزه های معدنی (مرمر، گرانیت، کوارتز و ….) با رنگ های طبیعی به همراه مواد خاصی ساخته می شود و مورد استفاده در صنعت ساخت و ساز می باشد.از این مواد خاص می توان به موارد زیر اشاره نمود:
گفتنی است که مینرال ها پس از اجرا و خشک شدن، نمای سنگ گرانولیت را به خود می گیرند.
طریقه آماده سازی و به کارگیری نمای مینرال شباهت زیادی با گچ و سیمان دارد. بدین طریق که نمای مینرال را با اندازه معینی از آب مخلوط می نمایند و ملات به دست آمده را روی سطوح مورد نظر به کار می گیرند. با توجه به قدرت سفارشی سازی ترکیب نمای مینرال می توان آن را در هر نوع سطحی از جمله چوب، گچ و بتن به کار بست. ناگفته نماند که در صورتی که قصد داریم که نمای مینرال را در سازه ای به کار ببریم باید از یک سری پیش نیازها و الزامات برخوردار باشد که مهم ترین آن ها به توضیح زیر هستند:
گرانولیت عموما از اجزاء زیر تشکیل می شود:
در این شیوه از اجرای مینرال، در ابتدا محتوای مینرال را در داخل ظرف یا سطل مورد نظر قرار می دهیم. در مرحله بعد باید به نسبت معینی از آب را به آن بیافزاییم که این اندازه به ازای هر 25 کیلوگرم از پودر مینرال برابر با 1 تا 1/5 لیتر آب کاملاً تمیز و ترجیحاً شرب است.در این شیوه از مینرال طول عمر مینرال به نسبت پاششی طولانی تر است.
بعد از افزودن آب به مینرال باید آن را کاملاً مخلوط کنیم تا یک ترکیب یکنواخت به دست آید. با آماده شدن مخلوط آغاز به اجرای مینرال می کنیم. بهتر این است که از بالاترین نقطه سطح مورد نظر کار خود را آغاز کنیم و به سمت پایین ادامه دهیم و یک لایه 3 تا 4 میلی متری را به سطح مورد نظر پرداخت می کنیم.
زمان خشک شدن کامل پوشش مینرال در روش ماله ای به شرایط آب و هوایی بستگی دارد ولی به طور کلی یک تا دو روز طول خواهد کشید. این روش از اجرای مینرال را تنها می توان روی سطوح کاملاً صاف و یکنواخت به کار گرفت و به علت سادگی که دارد بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.
با استفاده دستگاه نازل و پیستوله، از راه های اجرای مینرال روی سطوح معین انجام میشود. این نوع از اجرای مینرال برای سطوح ناصاف مناسب است با شیوه استفاده از ماله ای امکان پذیر نمی باشد اما مانعی برای استفاده از آن در سطوح صاف و همسطح بلامانع است. به علت سادگی و طول عمر بیشتر نمای مینرال توصیه میشود.اما از این روش اجرا بیشتر از روش پاششی در سطوح صاف استفاده می نمایند.
در اجرای مینرال به روش پاششی هم ابتدا محتوای مینرال را در داخل مخزن پیستوله قرار می دهند. سپس به وسیله فشار از پیستوله، مینرال به سطح معین پاشید می شود. مدت زمان مناسب برای خشک شدن کامل در این روش 24 ساعت است. سرعت اجرای مینرال به این روش بیشتر از روش ماله ای است.
رنگ نمای مینرال پوششی تزیینی آماده به مصرف برای نما است که از ترکیب سنگدانه معدنی به همراه رزین های اصلاح شده تشکیل می شود. از جمله کاربرد های آن عبارتند از: قابل استفاده در نماهای داخلی و خارجی کلیه سازه های ساختمانی، اجرا بر روی سطوح سیمانی، رنگ آمیزی نمای ساختمان در محیط های مرطوب مانند حاشیه دریای خزر، خلیج فارس و منطقه ها پر گرد و غباری مانند تهران و شهرهای صنعتی.
از جمله مزایای این رنگ می توان به موارد زیر اشاره نمود: این رنگ دارای سختی بالا و مقاومت خراش بالایی است. دارای نفوذ آب کمتر از یک درصد می باشد. دارای مقاومت بسیار بالایی نسبت به شرایط آب و هوایی است. این رنگ قابل شستشو و ضد الکتریسیته ساکن هست بعلاوه سنگدانه ها و ریز دانه های موجود در آن به اسم پر نماینده درزها و ترک های دیوار می نماید و مانع از باز شدن بیشتر ترک ها می شود.
نمای مینرال همان گونه که بیان شد، یکی از مناسب ترین نماها برای ساخت و ساز ساختمان ها می باشد که دارای رنگ های بسیار متنوع و متفاوت برای هر سلیقه ایی است. رنگ های مینرال در یک طیف بسیار گسترده، حدود 48 رنگ می باشد. از رنگ های مینرال می توان به صورت مختصر به موارد زیر اشاره نمود:
ما با مشاوره مستمر و پیگیر به شما کمک خواهیم کرد پروژه های گوناگون ساختمانی را فراتر از تصورتان پیش ببرید.