کفپوش موزاییک از جمله مصالح پرکاربرد در بازسازی ساختمان می باشد. اما استفاده از موزاییک چه مزایا و معایبی دارد؟
به گزارش گروه ساختمانی آبان، موزاییک نوعی کفپوش می باشد که در ساخت آن از سیمان، ماسه، آب، پودر سنگ، رنگ های افزودنی و سنگ دانه استفاده شده است. فراوری و ساخت موزاییک در ابعاد و طرح های مختلف انجام شده و شامل دو لایه می باشد: لایه زیرین یا نازین و لایه رویه یا رنگ موزاییک.
این نوع کفپوش از بتن فشرده ساخته می شوند و دارای طرح ها و مدل های گوناگونی می باشند و هم برای فضا های بیرونی و هم فضا های داخلی قابل نصب هستند. این نوع کف پوشی های متراکم و در حقیقت یک نوع بتن است که تراکم خود را به وسیله فشار پرسی و یا به وسیله لرزش به دست می آورد.
از ترکیب سیمان و پودر سنگ و ماسه و رنگ دانه های افزودنی و سنگدانه های رنگی و آب موزاییک حاصل می گردد و این محصول در واقع بتن (سخت) که فشرده و به وسیله ویبراتور موزاییک بوجود می آید.
لایه رویه یا رنگ: این لایه نقش موزاییک را تشکیل می دهد و در ساختار آن از پودر سنگ و سیمان و آب و از ترکیبات دانه بندی شده و رنگی استفاده شده است. موزاییک به طور کامل از دو سطح (لایه رویه و زیرین) تشکیل شده است.
لایه زیرین: این لایه دارای ضخمامت بیشتری نسبت به لایه رویه می باشد و نقش تحمل فشار را نیز بر عهده دارد و این لایه نیز مانند لایه رویه از سیمان آب شن و ماسه تشکیل شده است.
در تشکیل سنگ رویه این گونه موزاییک ها از سنگ های تزئینی استفاده می گردد و به سه شکل شسته، صاف و شیاردار در بازار یافت می شوند. موزاییک های سنگ دار بر اساس سایز و قطر دانه های سنگی به پنج سایز مختلف تقسیم بندی می شوند. موزاییکی که سطح رویه آن از سنگ های تزئینی است و به 3 صورت شسته و صاف وشیاردار (طرح دار) ساخته می شوند و بر حسب سایز و قطر دانه های سنگی به 5 دسته گروه بندی می شوند.
این نوع کفپوش های شسته که بر روی سطح آن ها دانه های شن برجسته مشاهده می گردد.
سطح رویه موزاییک های پلاکی به گونه ای است که در سطح رویه آن ها از مصالح ساختمانی سخت و صیقل پذیر وجود دارد.
موزاییکی که سطح رویه آن فرورفتگی و برجستگی هایی به اشکال مختلف وجود داشته و به عنوان سنگفرش پیاده رو و محوطه مورد استفاده قرار می گیرد.
این نوع کفپوش سیمانی دارای سنگ دانه تزئینی بر روی سطح آن ها وجود نداشته و شکل ظاهری رویه آن ها ساده و تنها دارای شیارهایی می باشد. موزاییکی است که در سطح رویه هیچ گونه سنگ دانه های تزئینی ندارد و تنها دارای شیار و طرح هایساده با فرورفتگی و برجستگی ایجاد شده است.
ساخت و فراوری کفپوش ها به دو شیوه پرسی و ویبره ای قابل انجام می باشد.
با استفاده از فشار به وسیله دستگاه پرس یاری گرفته می گردد و باعث ایجاد تراکم در کفپوش ها می گردد. فشار وارد شده بسته به نوع سنگ دانه های به کار رفته در فراوری موزاییک و ابعاد آن متغیر می باشد. این کفپوش ها نمونه ای از کفپوش های دو قشری بوده و حتما احتیاج به ساب خوردن دارند. که این فشار بسته به ابعاد و نوع سنگ دانه های به کار رفته متغییر می باشد. این نوع کفپوش ها که از این طریق فراوری میشوند حتما احتیاج به ساب خوردن دارند.
عمل تراکم و با استفاده از عملیات یکنواخت سازی به یاری دستگاه لرزاننده انجام می گیرد. به علت داشتن سطحی صاف احتیاج به ساب ندارد اما نوع دیگری از این متریال های ویبره ای می باشدکه درآنها سنگ تزیینی به کار رفته است و عمل سایش بر روی آنها انجام می گیرد.
سعید 19 شهریور 1401
میخوام کار کنم صفر تا صدشم بلدم
ما با مشاوره مستمر و پیگیر به شما کمک خواهیم کرد پروژه های گوناگون ساختمانی را فراتر از تصورتان پیش ببرید.