اسپیسر یا فاصله گذار در ساختمان چیست؟

اسپیسر از نظر لغوی به معنای فاصله گذار یا فاصله نگهدار است که در سایزها و ابعاد مختلف و متنوعی فراوری می گردد و در ایجاد پوشش میلگردی مناسب نقش بسزایی دارد. آن ها در موارد مختلفی کاربرد دارند که از جمله آن ها می توان به رعایت پوشش میلگرد ها در سازه هایی مثل دال ها و دیوار ها اشاره نمود از دیگر موارد مصرفی فاصله گذار در بتن، در ساختمان ها و پروژه هایی مثل سد سازی و تونل سازی است.

اسپیسر یا فاصله گذار در ساختمان چیست؟

به گزارش گروه ساختمانی آبان، استفاده از فاصله بتن در نتیجه کار بسیار تأثیرگذار است به طوری که در صورت استفاده هم کیفیت سازه و هم سرعت اجرا و انجام آن پروژه ساختمانی بالا خواهد بود؛ گاهی وجود اسپیسر بتن، سبب می شود تا فاصله میان دو میلگرد حفظ شود؛ از طرفی برای به وجود آوردن فاصله میان قالب بتن و خاموت از اسپیسر ها استفاده می شود.

در حالت کلی آن ها در مدل های مختلفی فراوری می شوند که از هر کدام در موارد ویژه و خاصی استفاده می شود دلیل استفاده از این قطعه، به وجود آوردن فاصله میان میلگرد و بتن است و از طرفی برای تأمین پوشش بتن نمی تواند قطعه هایی مثل سنگ یا چوب استفاده کرد.

مزایا استفاده از اسپیسر:

با گذشت زمان میلگرد ها در اثر تماس و مجاورت با مواد شیمیایی و شرایط محیطی مثل رطوبت، هوا، موادی مثل سولفات ها و غیره دچار خوردگی می شود که این پدیده اثر بسیار مخرب و زیانباری بر ساز خواهد داشت اما در صورت استفاده از اسپیسر پوششی بر روی میلگرد ایجاد می شود که آن را در مقابل شرایط آب و هوایی حفظ خواهد نمود.

در ساختن بتن مسلح برای این که راندمان کار به اندازه قابل توجهی افزایش یابد معمولاً از این قطعه استفاده می شود این قطعات ابزار های بسیار مفیدی هستند که در صورت استفاده مانع از حرکت شبکه میلگرد در بتن مسلح می شوند و به عبارتی آن را ثابت نگه می دارند.

1. پلاستیکی:

این قطعه را باید به یکی از پر کاربردترین اسپیسر های دانست که در بتن های مسلح برای ثابت نگه داشتن میلگرد ها در جای خود به کار برده می شود. اسپیسر پلاستیکی را به عنوان یک جزء بیگانه در سازه می شناسند و دلیلش این است که قابلیت تحمل بار را ندارد و در یک بتن مسلح نمی توان آن را به عنوان قطعه ای که بتواند بار وارده بر آن بتن را تحمل کند.

در نظر گرفتن آفرین به هیچ عنوان بخشی از یک بتن مسلح نیست و دلیلش هم نوع جنس فاصله گذار پلاستیکی است و در واقع این قطعه هیچ وقت نمی تواند با بتن آمیخته شده و با آن سازگار شود این نقص را می توان یکی از بزرگ ترین معایب اسپیسر پلاستیکی دانست.

مزایای اسپیسر پلاستیکی:

اسپیسر بنابر شرایط موجود بصورت اسپیسر پلاستیکی - اسپیسر بتنی - اسپیسر فلزی و اسپیسر چوبی فراوری و عرضه می شود. اسپیسرهای پلاستیکی از نظر قیمت، وزن، صرفه مالی و شرایط فراوری از سایر اسپیسر ها دارای اهمیت و استفاده گسترده تری می باشد. از جمله مزایای اسپیسرهای پلاستیکی نسبت به سایر اسپیسرها می توان به نکات زیر اشاره کرد:

1.فرآیند فراوری سریع اسپیسر پلاستیکی

2.قابلیت فراوری اسپیسرهای پلاستیکی در اشکال مختلف باتوجه به سیال بودن پلاستیک مذاب

3.مقاومت بالای اسپیسرهای پلاستیکی

4.حمل ونقل راحت به لحاظ وزن سبک و بسته بندی مناسب

5.صرفه مالی با توجه به قیمت پایین و سرعت بالای اجرا

2.گرد دیوار:

از این نوع برای سطح های عمودی استفاده می شود. نام دیگر این محصولات، اسپیسر خورشیدی یا چرخی است. از این محصولات در مقطع های مربع، ستون و دیوار استفاده می شود. در بتن های پیش ساخته هم می توان استفاده کرد. در هر متر مربع، 3 عدد مورد استفاده قرار می گیرند. علاوه بر این، از 16 عدد نوع گرد دیوار در ستون های با ارتفاع سه متر و 24 عدد هم در ستون های بالای ارتفاع 3 متر استفاده می شود.

3.هارد:

برای سازه های سنگین دیگر نمی شود از اسپیسر معمولی استفاده کرد. به همین دلیل، اسپیسر هارد طراحی شد تا در سازه های سنگین مثل: فونداسیون، تیرهای سنگین و کف استفاده شود و برای میلگرد تا قطر 32 پاسخگو است و عملکرد مناسبی دارد. علاوه بر این می تواند باری در حدود 270 کیلوگرم را تحمل کند.



به "اسپیسر یا فاصله گذار در ساختمان چیست؟" امتیاز دهید

2 کاربر به "اسپیسر یا فاصله گذار در ساختمان چیست؟" امتیاز داده اند | 2.5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اسپیسر یا فاصله گذار در ساختمان چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید

به دنبال تیم حرفه ای معماری سازه هستید؟

ما با مشاوره مستمر و پیگیر به شما کمک خواهیم کرد پروژه های گوناگون ساختمانی را فراتر از تصورتان پیش ببرید.

021-26208252