تغییر در های داخلی ساختمان از جمله فعالیت هایی است که میتواند در بازسازی به زیباتر شدن کار بی انجامد در ادامه با انواع درب های چوبی و مزایا و معایب استفاده از این نوع درها خواهیم پرداخت.
به گزارش گروه ساختمانی آبان، با وجود اینکه چوب یک متریال قدیمی مورد استفاده در ساخت و ساز است، اما همچنان جذابیت خود را در دکوراسیون خانهها حفظ نموده است. بسیاری از افراد از درب چوبی برای ورودی ساختمان استفاده میکنند، زیرا سبک و پیچیدگی آن در کنار اضافه کردن یک عنصر طبیعی به خانه حس دوست داشتنی خوبی در خانه ایجاد میکند. البته از آنجا که دوام مصالح دیگر مثل پی وی سی، آلومینیوم، فولاد و فایبر گلاس نسبت به چوب بهتر است، گاها چوب جز گزینهها قرار نمیگیرد. اما با استفاده از پوششهای مخصوص و پرداخت چوب میتوان دوام چوب را افزایش داد و از آن برای درب ورودی ساختمان یا خارجی آن استفاده کرد. امروز ما نگاهی به مزایا و معایب درب چوبی انداختیم تا فرایند تصمیم گیری برای درب مناسب خانه را فرایند بازسازی منزل، برای شما سادهتر کنیم.
مزایای استفاده از درب چوبی
بی شک استفاده از این نوع درب برای ورودی زیبایی منحصر به فردی به خانه میبخشد. این یکی از مهمترین دلایل محبوبیت چوب در طراحی و دکوراسیون خانه هاست. به خصوص در رابطه با درب ورودی چوبی، که نمای ساختمان را خیره کننده میکند.
علاوه بر رگههای متفاوتی که روی انواع چوب وجود دارد، این متریال تونالیتههای رنگی بسیار متنوعی عرضه میکند. همچنین از آنجا که میتوان چوب را به اشکال مختلی درآورد، درب چوبی تنوع بالایی در طرحها تزئینات میتواند داشته باشد.
درهای چوبی بسیار محکم هستند و امنیت خانه را فراهم میکنند.
یکی دیگر از مزایای استفاده از درب چوبی عایق بودن آن است. استفاده از چوب برای ساخت درها عبور صدا از فضاها را کاهش میدهد و همچنین از هدررفت انرژی نیز جلوگیری میکند چرا که چوب عایق حرارت و گرماست.
دربهای چوبی را میتوان در هر اندازه و شکلی سفارش داد و یا فراوری کرد؛ بنابراین این نوع دربها با هر سلیقه و هرکارآبی متناسب است. همچنین امکان ترکیب این متریال با مواد دیگری مثل شیشه یا فلز به سادگی وجود دارد.
اگرچه چوب به راحتی در معرض خراش یا آسیب قرار میگیرد، اما به همان سادگی نیز قابل تعمیرتر از فولاد یا فایبر گلاس است.
معایب استفاده از درب چوبی
درست است که چوب ماده بادوامی است، اما باید مراقبتهای ویژهای از درب چوبی به عمل آید. بسیاز حائز اهمیت است که پوشش مناسبی برای این دربها انتخاب گردد تا از ورود رطوبت به آن جلوگیری کند. به خصوص اگر قصد دارید از این درب در محیطهای خارجی بهره ببرید. علاوه بر آب بندی، رنگی که روی چوب قرار میگیرد باید از نفوذ چربی به آن جلوگیری کند تا از تاب برداشتن چوب جلوگیری به عمل آید.
بسیار حیاتی است که ترکهای ایجاد شده روی چوب بلافاصله تعمیر شوند. در غیر این صورت مقاومت چوب کاهش پیدا میکند و احتمال نفوذ رطوبت در آن بالا میرود.
چوب در معرض خطر حشراتی مانند موریانه واقع شده است. در نتیجه پرداخت و رسیدگی به روکش چوب باید به صورت مداوم انجام گردد تا از نفوذ و تخم گذاری این گونه حشرات در درزها جلوگیری گردد. در غیر این صورت با پوسیدگی زودهنگام درب روبرو خواهید شد.
یکی از مهمترین معایب این دربها قیمت بالای آن نسبت به سایر مواد و مصالح است که البته به نسبت زیبایی آن قابل انتظار است. همچنین مراقبتهای متناوب از متریال چوب می تواند هزینه بردار باشد که اگر بودجه محدودی دارید یا قصد تعویض درب خانه تان را به این زودیها ندارید، درب چوبی انتخاب خوبی برای شما نیست.
آیا درب چوبی برای استفاده خارجی مناسب است؟
از آنجایی که شیک بودن ورودی ساختمان اهمیت زیادی دارد، انتخاب درب چوبی محکم در قسمت نمای ساختمان ممکن است ایده آل به نظر برسد. با این حال، بهتر است قبل از انتخاب تمامی مزایا و معایب انواع متریالها را در نظر بگیرید. علاوه بر این دقت کنید طرحی انتخاب کنید که با سبک کلی ساختمان شما همخوانی داشته باشد.
ایمنی مهمترین فاکتور در انتخاب درب ورودی ساختمان است که باعث میگردد دربهای چوبی گزینه خوبی به نظر برسند. دقت کنید که بعضی دربهای پیش ساخته ممکن است توخالی بوده و به همین علت به راحتی قابل شکستن و نفوذ باشند. بهتر است اگر به درب چوبی علاقهمندید، از چوبهای محکم که حداقل 5 سانتی متر ضخامت دارند بهره ببرید که خیالتان از امنیت آسوده باشد. علاوه بر این، به قفل، لولا و سایر سخت افزارهای درب ورودی دقت کنید.