انتخاب کابینت آشپزخانه از ان قسمت هایی از فرایند بازسازی آپارتمان است، که اثرگذاری فراوانی در عالی به نظر رسیدن همه چیز دارد، پس در ادامه با ما همراه باشید تا چند مورد از محبوبترین انواع کابینت را با هم بررسی کنیم.
به گزارش گروه ساختمانی آبان، انتخاب جنس مناسب متناسب با دکوراسیون خانه و بودجه مالی همواره یک چالش برای بسیاری از خریداران بوده است. با توجه به اهمیت کابیت در دکوراسیون آشپزخانه و تنوع انواع آن به لحاظ جنس و مدل های آن ها این انتخاب برای همه بسیار سخت می شود به عنوان مثال انواع مدل کابیت گلاس، شیشه ای، ام دی اف، چوبی و … اکنون در این نوشته به شما کمک خواهیم کرد تا بتوانید یک کابینت آشپزخانه مناسب را انتخاب کنید.
به طور کلی کابینت آشپزخانه شامل انواع مختلفی می شود. از کابینت های چوبی ام دی اف گرفته تا کابینت های جدید تری مانند کابینت آشپزخانه ام دی اف، کابینت آشپزخانه ممبران و کابینت آشپزخانه هایگلاس. در ادامه این مقاله شما را با کابینت های آشپزخانه هایگلاس ممبران، ام دی اف و کلاسیک آشنا خواهیم کرد، پس تا انتها همراه ما باشید.
کابینت آشپزخانه ام دی اف یکی از انواع کابینت های پرکاربرد و البته پرطرفدار است؛ چرا که ام دی اف قادر است طرح ها و شکل های مختلفی به خود بگیرد و با طراحی هر دکوراسیونی منطبق شود.
علاوه بر آن به دلیل اینکه جنس ام دی اف معمولا در برابر رطوبت مقاومت خوبی از خود نشان می دهد، انتخاب مناسبی برای محیط آشپزخانه است. مزیت های کابینت آشپزخانه ام دی اف فقط به موارد فوق ختم نمی شود و می توان مزایای دیگری از جمله موارد زیر را برشمرد:
کابینت آشپزخانه ممبران یا کابینت وکیوم را می توان نسل جدیدی از کابینت های مدرن آشپزخانه دانست که حاصل طراحی دستگاه های سی ان سی بر روی ام دی اف خام با روکش پی وی سی است.
کابینت های ممبران که در دسته کابینت های کلاسیک طبقه بندی می شوند دارای ویژگی ها و مزایای قابل توجهی هستند که می توانند دلیل انتخاب شما برای کابینت های آشپزخانه تان باشند.
مواد تشکیل دهنده کابینت های گلاس از ام دی اف خام است که روکشی از جنس پلاستیک به نام پلکسی گلاس دارد. البته به دلیل ارزان تر شدن و اقتصادی تر شدن این نوع از کابینت سمت دیگر کابینت های گلاس با لایه های ارزانتری پوشیده شده است.
از آنجا که کابینت آشپزخانه هایگلاس از نظر قیمت در رنج متوسط قرار دارد، خانواده های ایرانی بر اساس بودجه متوسط خود می توانند این نوع از کابینت ها را سفارش دهند.
سطح کابینت آشپزخانه هایگلاس با لایه براق پوشیده شده است؛ بنابراین سطح آنها نور را بازتاب می کند. به همین جهت این نوع از کابینت ها برای آشپزخانه های کم نور و کوچک می تواند انتخاب بسیار مناسبی باشد.
نکته جالب توجه در طراحی کابینت های گلاس قابلیت سفارشی انواع طرح دار و ساده آن است. در کابینت طرح دار هایگلاس رگه های نامنظمی از چوب وجود دارد که می توانند زیبایی خاصی به دکوراسیون آشپزخانه شما بدهد.
با وجود اینکه در سال های اخیر کابینت های آشپزخانه مدرن طرفداران زیادی پیدا کرده است، اما همچنان کابینت کلاسیک آشپزخانه جایگاه خود را در بین طرفداران حفظ کرده است کابینت کلاسیک آشپزخانه مناسب برای سلیقه هایی ست که عاشق طرح های اصیل سنتی و ظریف ایرانی هستند. تنوع طرح های کابینت کلاسیک آشپزخانه بسیار زیاد بوده و رنگ های مورد استفاده در این سبک از طراحی معمولاً گرم است.
هر چند در نهایت انتخاب کابینت مناسب آشپزخانه بر اساس سلیقه افراد است با این حال پیشنهاد می شود از کابینت کلاسیک آشپزخانه در آشپزخانه هایی که دارای فضای زیادی هستند استفاده شود؛ چرا که ظرافت به کار رفته در طراحی این نوع کابینت ها بالا است و به همین جهت در آشپزخانه های با فضای زیاد، نمای بهتری خواهد داشت.
طراحی کابینت آشپزخانه از بخش های مهم دکوراسیون داخلی و بازسازی خانه است. حتی اگر جدیدترین مدل کابینت آشپزخانه را خریداری کنید ولی طراحی آن مناسب نباشد در نهایت به نتیجه دلخواه نخواهید رسید. طراحی کابینت باید مناسب با مشخصات خانه و به خصوص آشپزخانه باشد.
طراحی کابینت آشپزخانه I شکل ساده و جمع و جور است و احتیاج به فضای زیادی ندارد. برای چیدان درست طبق اصول طراحی کابینت طبق عادت های شخصی افراد منطقه ها پرکاربرد آشپزخانه از جمله آماده سازی، پخت و پز و نظافت به ترتیب از چپ به راست یا از راست به چپ چیده می گردد. محدود بودن فضای آشپزخانه و کم عرض بودن آن علت عمده انتخاب کابینت I شکل از انواع مدل کابینت آشپزخانه است.
مزایای این مدل کابینت آشپزخانه کوچک چیست؟ به طور خلاصه می توان گفت:
البته باید توجه داشت که در کابینت آشپزخانه I کلیه وسایل و کابینت ها در امتداد دیوار قرار می گیرند و معمولا برای وقتی که یک نفر در آشپزخانه کار می نماید مناسب است. مزیت عمده این مدل طراحی آشپزخانه دسترسی به بیشترین بهره از کم ترین فضای ممکن است.
کابینت II شکل که به کابینت راهرویی یا موازی نیز معروف است از دو ردیف کابینت روبروی هم تشکیل شده است. این سبک کابینت در آشپزخانه هایی که حجم پخت و پز زیادی در آن انجام می گردد بسیار کارآمد است. این مدل یک کابینت مدرن به شمار میرود و مخصوص آشپزخانه های کوچک است. اذا برای آپارتمان های کوچک در شهرهای بزرگ مناسب است. در این مدل معمولا در انتهای آشپزخانه در یا پنجره وجود دارد. گفتنی است که فاصله بین دو ردیف روبروی هم باید حداقل 120 سانتی متر باشد تا فضای کافی برای درب کابینت وجود داشته باشد. یکی از متدهای اصول طراحی کابینت II شکل در فضای باریک، این است که برای یک طرف طرف کابینتی با عمق 60 سانتی مترو در طرف دیگر کابینتی با عمق 35 سانتی متر طراحی گردد.
مزایای کابینت آشپزخانه شکل II:
کابینت L شکل در واقع از یک بخش I شکل و یک زائده اضافی تشکیل شده است که معمولاً محل سینک ظرفشویی است. به این ترتیب فاصله بین اجاق گاز و سینک وسیع تر می گردد و فضای بزرگتری برایشستشو و آماده سازی مواد غذایی داریم.
بطور کلی با اضافه شدن این فضا در گوشه کابینت ظرفیت ذخیره سازی و تعداد کابینت ها بیشتر می گردد.
کابینت U شکل مدل لوکسی از انواع مدل کابینت آشپزخانه است و مخصوص آشپزخانه های بزرگ است. بنابراین این نوع کابینت ها در خانه های ویلایی بسیار محبوب هستند و دو نفر بدون تداخل به راحتی می توانند در این آشپزخانه کار نمایند.
کابینت جزیره به بخش مستقل از بدنه کابینت آشپزخانه گفته می گردد که برای آشپزخانه اوپن مناسب است و باعث جدا کردن فضای آشپزخانه از خانه می گردد.
در نهایت بطور خلاصه دیدیم:
انواع مدل کابینت آشپزخانه شامل مدل آشپزخانه I شکل و L شکل (مدل کابینت آشپزخانه کوچک) برای فضاهایی با مساحت 4 تا 6 متر مربع هستند. کابینت های II شکل، U شکل و جزیره ای نیز مناسب آپارتمان های بزرگ تر هستند و به عنوان مدل کابینت آشپزخانه بزرگ شناخته می شوند.
ما با مشاوره مستمر و پیگیر به شما کمک خواهیم کرد پروژه های گوناگون ساختمانی را فراتر از تصورتان پیش ببرید.