بلکا و پتینه هر دو از پوشش های محبوب دیوارها برای معماران به شمار میرود، البته هر کدام کاربرد و مزایای خود را دارند.
بلکا نوعی پوشش طبیعی است که جهت تزئین سطوح ساختمانی (دیوار و سقف) استفاده می شود. این دیوارپوش مدرن در منطقه ها مختلف ایران با نامهای دیگری نیز شناخته می شود که معروف ترین آن ها رومالین است.
بلکا بعلت ساختار طبیعی آن از نظر سلامتی و بهداشت در رتبه بالاتری نسب به رنگ روغن و کاغذ دیواری قرار می گیرد و نصب آن نیز ساده تر است. تنوع بالا در طرح و رنگ، قدرت پوشش دهی سطوح قدیمی با کمترین زیرسازی، قیمت پایین در مرحله فراوری و نصب و بعلاوه استحکام و مقاومت بالای از دلایل محبوبیت سریع آن در بین مردم است.
اجرای بلکا بر روی سطوح آهنی و فلزی: آهن بسیار سریع زنگ میزد و اجرای بلکا بر روی آهن مستلزم آن است که سطح آهن با رنگ روغنی پوشش داده شود.
اجرای این دیوارپوش بر روی سطوح شیشه و آلومینیوم: برای اجرای بلکا بر روی این سطوح برای محکم کاری بهتر است از خمیر های غلیظ تر استفاده کرد، البته قابل ذکر است که سطح نباید چرب باشد.
اجرای بلکا بر روی سطوح کنیتکس روغنی و رنگ روغنی: اجرا بلکا بر روی این سطوح اگر دارای پوسیدگی نباشد بسیار راحت می باشد.
اجرای بلکا بر روی سطوح سیمانی: در اجرای بلکا بر روی این سطوح به علت مسطح نبودن آن از مقدار بیشتری خمیر بلکا باید استفاده کرد.
اجرای بلکا بر روی سطوح گچ نرمه، گچ سفید و سیمان نرم: اجرای بلکا روی سطوح گچی و سیمانی نرم کار چندان سختی نخواهد بود و احتیاج به زیرسازی خاصی ندارد.
بلکا نوعی پوشش طبیعی است که جهت تزئین سطوح ساختمانی (دیوار و سقف) استفاده می شود. بلکا در منطقه ها مختلف ایران با نامهای دیگری نیز شناخته می شود که معروف ترین آن ها پتینه و رومالین است.
پتینه در لغت به معنای کهنگی و زنگار است ولی اصطلاحی است که در رنگ کاری ساختمان به عنوان سبکی از کار نقاشی ساختمان به کار برده می شود. با انجام پتینه کاری سطح کار حالت کهنگی و رنگ و رو رفتگی می گیرد. امروزه با روی کار آمدن متریال های نو و بعلاوه سبک های کاری متنوعی که به مجموعه رنگ های دکوراتیو و پتینه اضافه می شود، می توان جلوه های مدرنی به سطح کار بخشید که امروزه این رو به تکامل و پیشرفت می باشد.
رومالین را می توان در دسته یکی از نوترین انواع پوشش ها در ساختمان سازی قرار داد. همان گونه که در بالا اشاره شد رومالین نوعی پوشش سلولزی است که برای سقف و دیوار مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله ویژگی های این پوشش سلولزی می توان به انعطاف پذیری، خاصیت عایق صوتی و حرارتی، قابلیت ترمیم، اجرای آسان و مقاومت آن ها در برابر رطوبت اشاره نمود. از رومالین می توان در طراحی داخلی و به منظور پوشش سطوحی هم چون دیوارها استفاده کرد. علاوه بر الیاف طبیعی و مصنوعی از رزین، پالپ، و سنگ ها در ساخت پوشش سلولزی رومالین استفاده می شود. از رومالین به عنوان المانی دکوراتیو و هم چنین در ساختمان سازی استفاده می شود.
ما با مشاوره مستمر و پیگیر به شما کمک خواهیم کرد پروژه های گوناگون ساختمانی را فراتر از تصورتان پیش ببرید.