انواع مختلف سیستم برق اضطراری و نکات بهره گیری

این روزها با قطع ها مکرر برق در منطقه ها مختلف لزوم استفاده از سیستم برق اضطراری بیشتر از قبل در ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری احساس میشود در ادامه نکات و انواع این سیستم ها را برایتان خواهیم گفت.

انواع مختلف سیستم برق اضطراری و نکات بهره گیری

به گزارش گروه ساختمانی آبان، سیستم برق اضطراری در ساختمان ها تبدیل به امری ضروروی شده است. توسعه کسب و کارها و فعالیت روزانه بر پایه لوازم برقی یا نیازمند برق هستند. مکان هایی پر رفت و آمد بیمارستان ها، فرودگاه ها، مدارس و دانشگاه ها و… وابسته به برق هستند. در برخی از کشورها لوازم گرمایشی و اجاق های پخت و پز با برق کار می نمایند. سیستم های ادارات و لوازم صنعتی همه به انرژی برق متصل هستند. این مثال ها و هزاران کاربرد دیگر نشان از اهمیت این سامانه در دنیا امروز را دارد. گاهی طی شرایط خاص یا در بحران ها قطعی برق گریز ناپذیر است. در این بحران ها لزوم سیستم برق اضطراری در محل کار یا مجتمع های مسکونی احساس می گردد.

انواع مختلف سیستم برق اضطراری

سیستم برق اضطراری با توجه به نیاز و شرایط انواع مختلفی دارد. این سیستم ها بر اساس سوخت مصرفی، کاربرد و اندازه برق فراوریی تقسیم می شوند. مولدهای برق اضطراری از گازوئیل، گاز، باد، آب استفاده می نمایند. گنجایش مخزن این مولدها در مدت زمان کارکرد آن تاثیر گذارد.

  • پنل خورشیدی

پنل های خورشیدی قابلیت کار گذاشته شدن در بیشتر جاهای ساختمان را دارند. این پنل ها سایزهای مختلف دارند، به همین علت برترین گزینه برای مجتمع های مسکونی است. ماژول های خورشیدی بر اساس مقدار برق خروجی دسته بندی می شوند.

  • ژنراتور بادی

توربین های بادی در منطقه ها بادخیز و بزرگ کار گذاشته می شوند. توربین ها به طور پیوسته انرژی باد را تبدیل به الکتریسته می نمایند. این انرژی برترین جایگزین برای سوخت های فسیلی هستند. توربین های بادی قدیمی پره دار هستند، که در سال های اخیر بدون پره هم فراوری می گردد. پره های توربین بادی در دو صورت عمودی و افقی وجود دارند.

  • موتور برق یا ژنراتور

ژنراتورها از سه سوخت متفاوت گاز، گازوئیل و بنزین استفاده می نمایند. موتورهای برق سوخت دیزلی را تبدیل به انرژی برق می نمایند. این ژنراتورها بیشترین کاربرد را در صنایع و کارخانه ها دارد. برای خرید این ژنراتورها باید مقدار برق مصرفی حساب گردد و براساس آن انتخاب گردد.

  • (UPS (Uninterruptible power supply

سیستم های UPS از منبع برق شهری استفاده می نمایند. به این صورت که باتری های آن شارژ شده و در مواقع ضروری به کار می افتد. این منبع اضطراری در کمتر از 0/02 ثانیه پس از قطعی برق آغاز به کار می نماید. به همین علت جز تجهیزات برق اضطراری بدون وقفه قرار می گیرد. تغییر ولتاژ در این سیستم ها صورت نمی گیرد و به طور مداوم در کوتاه مدت کار می نمایند.

روش استفاده از سیستم های برق اضطراری

نخست باید بدانیم چه سیستم برق اضطراری جوابگوی نیاز ماست. سپس باید روش استفاده از منبع برق اضطراری مناسب را انتخاب کنیم. سیم کشی این سیستم ها با دو روش مختلف ایجاد می گردد. برای نصب و راه اندازی سیستم برق اضطراری از متخصصین یاری بگیرید.

  • اتصال سیم کشی به تابلو برق مرکزی ساختمان

در این روش برق فراوری شده در هنگام قطعی به کل ساختمان وصل می گردد. اما مولد فراوری برق باید از توان بالایی برخوردار باشد. در این صورت نیاز به سیم کشی جداگانه نیست. توجه داشته باشید که سیم اتصال به زمین از ژنراتور را وصل کنید.

  • سیم کشی جدا از منبع به لوازم ضروری

در این مورد سیم کشی از سیستم به وسایل ضروری در ساختمان وصل می گردد. وسایلی مانند یخچال، لوازم گرمایشی و… نیاز به سیم کشی جدا دارند.

نکات نگهداری ژنراتورهای دیزلی

  1. موتورهای دیزلی مختص فضای بیرون طراحی شده است.
  2. سیم اتصال به زمین داشته باشد.
  3. محیط ژنراتور نباید مرطوب باشد.
  4. ژنراتور در فاصله یک متری از دیوار قرار بگیرد.
  5. برای موتورهای پر قدرت دیزلی (صنایع) باید موتورخانه تعبیه گردد.

نکات نگهداری ups

  1. محل مناسبی برای دستگاه در نظر بگیرید.
  2. سیستم 30 سانتی متر از دیوار فاصله داشته باشد.
  3. محل قرار گیری طوری باشد که هوا در سیستم در جریان باشد.
  4. دستگاه در مقابل اشعه مستقیم آفتاب نباشد.
  5. ups برای محیط های سربسته و داخلی طراحی شده است.
  6. سطح قرار گیری صاف و تراز باشد.


به "انواع مختلف سیستم برق اضطراری و نکات بهره گیری" امتیاز دهید

1 کاربر به "انواع مختلف سیستم برق اضطراری و نکات بهره گیری" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انواع مختلف سیستم برق اضطراری و نکات بهره گیری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید

به دنبال تیم حرفه ای معماری سازه هستید؟

ما با مشاوره مستمر و پیگیر به شما کمک خواهیم کرد پروژه های گوناگون ساختمانی را فراتر از تصورتان پیش ببرید.

021-26208252