اشنایی با انواع چوب در صنایع ساختمانی

چوب کاربردهایی مختلفی در سازه های همانند الاچیق و یا روف گاردن دارد، بعلاوه در تزئینات داخلی و بازسازی و یا حتی در استحکامات ساختمان نیز از چوب بهره میگیرند، در ادامه با انواع چوب کاربردی در صنایع ساختمانی آشنا خواهیم شد.

اشنایی با انواع چوب در صنایع ساختمانی

به گزارش گروه ساختمانی آبان، چوب از جمله مصالح ساختمانی است که در طبیعت فراوانی یافت می گردد. این ماده بافت زیبایی دارد و حضور آن در ساختمان جلوه ای بی نظیر ایجاد می نماید. درختان با توجه به بافتشان متفاوت بوده و همین امر تنوع و زیبایی آنها را دو برابر نموده. این روش از قابلیت برش کاری، سمباده زنی، خراطی، پردازش و رنگ آمیزی برخوردار است و نه تنها در فضای بیرون ساختمان بلکه در دکوراسیون داخلی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

امروزه به علت مسائل ایجاد شده در زیست بوم قطع درختان کمتر صورت می گیرد، به همین علت به متریالی لوکس در ساختمان سازی تبدیل شده است. ساختمان هایی که در نمای خارجی و دکوراسیون داخلی آنها از این صنعت استفاده شده قیمت بالاتری دارند و زیبایی آنها منحصر بفرد است. امروزه در بازار، چوب طبیعی در مقایسه با مصنوعی گران تر به فروش می رسد.

انواع چوب:

1.گردو:

یکی از برترین چوب ها درخت گردو است زیرا بافتی ریز داشته و رنگ آن قهوه ای تیره می باشد. این نوع از قابلیت صیقل کاری و رنگ پذیری برخوردار بوده و طرح و بافت آن بسیار زیبا است. گردو از جمله مقاوم ترین و بادوام ترین چوب هاست که سالیان سال عمر می نماید. از آن برای ساخت اشیاء دکوراتیو، ابزارآلات موسیقی، روکش سایر چوب ها و … استفاده می گردد.

بافت آن به گونه ای است که می توان بر روی آن منبت کاری و کنده کاری انجام داد و آن را با انواع طرح ها تزئین نمود. مقاومت فشاری، خمشی و کششی این نوع بسیار بالاست و در مقایسه با انواع گوناگون دیگر در برابر نفوذ آب مقاوم تر است. سختی متوسطی دارد و در برابر ضربه کمتر دچار آسیب می گردد. قدمت این نوع باعث شده گزینه ای مناسب برای ساخت اجزاء معماری و مبلمان به شمار آید. قیمت آن به نسبت قیمت سایر چوب ها کمی بالاتر است.

2. بلوط:

درخت بلوط عمر بسیار طولانی دارد و تا 2000 سال عمر می نماید. امکان رشد قارچ و حشرات در این درخت وجود ندارد و استحکام و مقاومت چوب آن بی نظیر است. چوب درخت بلوط به در طیف های قهوه ای روشن تا تیره در طبیعت یافت می گردد بافت آن فشرده و درشت است. از مقاومت لازم در برابر سائیدگی و جذب رطوبت برخوردار است و از آن در فراوری مبلمان، کفپوش، کابینت، انواع قفسه و … استفاده می گردد. پرداخت این چوب آسان است و چوبی ایده آل برای استفاده طولانی مدت به شمار می آید.

3.راش:

چوب این درخت رنگ کرمی مایل به قرمز دارد و به نوعی نیمه سنگین به شمار می آید. بافت راش همگن و متشکل از یکسری دوک است. این دوک ها که در سطح چوب وجود دارند زیبایی بی نظیری به آن بخشیده اند اما برای نجاران یک عیب به شمار می آیند زیرا آنها هنگام رنگ آمیزی رنگ سیاه به خود می گیرند.

این نوع کاربرد ویژه ای در مبل سازی و ساخت درب و پنجره دارد. یکی از مزایای این نوع قطر آن است زیرا به دو متر نیز می رسد. این چوب ها را می توان به صورت یکسره در اختیار مبل ساز یا سازنده درب قرار داد تا محصول مورد نظر را فراوری کند. مراقبت از راش عمر آن را طولانی می نماید و آن را می توان سالیان سال حفظ نمود. مقاومت این چوب در برابر رشد قارچ و باکتری بالاست و به راحتی فرسوده نمی گردد.

4. ملچ:

ملچ از جمله زیباترین چوب با طرح های بی نظیر است که از درخت نارون بدست می آید. رنگ آن قهوه ای مایل به قرمز است و به علت زیبایی فوق العاده امروزه از آن در طرحی داخلی ساختمان ها استفاده می گردد. بافت درشتی دارد و جزء چوب های نیمه سنگین به شمار می آید.

مقاومت آن در برابر نفوذ و رشد حشرات موذی، خمیدگی و ضربه بسیار بالاست و عمر آن طولانی می باشد. ملچ در ساخت تخته های چند لایه، روکش چوب، دکوراسیون داخلی و فراوری مبل و جایگاه مورد استفاده قرار می گیرد. این چوب پس از چوب گردو از گران ترین محسوب می گردد.

5. روسی:

چوب روسی همانطور که از نامش پیداست از کشور روسیه وارد می گردد. از آن در ساخت انواع کابینت آشپزخانه، پارکت چوبی، سقف های دکوراتیو و … استفاده می گردد. این چوب از خاصیت ارتجاعی بالایی برخوردار بوده و بافت آن نرم است. این نوع از درخت های کاج روسیه تهیه و وارد کشور می گردد.

برای ساخت دیوارپوش، سقف دکوراتیو، آلاچیق، نرده پله ها و … کاربرد دارد و جلوه ای زیبا به فضا می بخشد. چوب روسی به علت داشتن رنگ سفید و قابلیت شکل پذیری بالا قابل استفاده در محوطه و نمای ساختمان است. از ویژگی های شاخص آن می توان به مواردی نظیر سمباده کاری، وزن سبک، عدم وجود منافذ صمغی، واکشیدگی ناچیز، قابلیت پیچ خودی و … اشاره کرد.

6. توسکا:

توسکا وزن بسیار سبکی دارد و مقاومت آن در برابر ضربه بالا نیست. رنگ بندی این چوب شامل رنگ های کرم تا صورتی و قرمز است و برای ساخت مبل و جایگاه و ساخت کفپوش از آن استفاده می گردد. بافت درخت توسکا نرم است، از این رو از انعطاف پذیری بالایی برخوردار می باشد.

با آب و هوای مرطوب سازگار است و در برابر رطوبت دچار آسیب نخواهد شد. این چوب قابل میخ کاری، سنباده زنی، صیقل کاری و رنگ آمیزی است و استفاده از آن نیازمند مراقبت و نگهداری می باشد. قیمت چوب توسکا در مقایسه با سایر چوب ها مقرون به صرفه تر است و می توان آن را در کنار سایر چوب ها مورد استفاده قرار داد.

7. افرا:

درخت افرا دارای گونه های مختلفی است که می توان آن ها را در جنگل های شمال کشور یافت. چوب این درخت راست تار بوده و به علت سختی بالا برای مصارفی مانند ساخت کفپوش، دیوارپوش، تخته چند لایه، مبلمان و … گزینه ای مناسب محسوب می گردد. رنگ آن سفید مایل به کرم یا صدفی رنگ است. از انواع چوب افرا می توان افرا شیردار، افرا پلت و کیکم را نام برد.



به "اشنایی با انواع چوب در صنایع ساختمانی" امتیاز دهید

1 کاربر به "اشنایی با انواع چوب در صنایع ساختمانی" امتیاز داده است | 4 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اشنایی با انواع چوب در صنایع ساختمانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید

به دنبال تیم حرفه ای معماری سازه هستید؟

ما با مشاوره مستمر و پیگیر به شما کمک خواهیم کرد پروژه های گوناگون ساختمانی را فراتر از تصورتان پیش ببرید.

021-26208252